tisdag, juni 28, 2011

Lite att tänka på innan ett manuskript blir bok

Sitter här och har blivit inkastad i en bokprojekt. Ny lärobok behövs till hösten. Gamla upplagan slut och redaktör, författare och formgivare ser tiden innan semestern tar vid gå i en hastighet som är i expressfart. Att vädret säger åt en att jobba bör man inte göra utan vara ute i naturen gör det inte lättare.

Om man har en designer inkopplad på en bok. Så finns det lite saker att hålla reda på.
Bloggen The Book Designer har en utmärkt post i ämnet. Bra att läsa i samband med att man startar sitt bokprojekt.

Top 10 Tips for Working With A Book Designer

Ett annat blogg tips är Write Nonfiction NOW!

3 kommentarer:

Ahrvid Engholm sa...

Slutspurt för Fantastiknovelltävlingen, till för science fiction, fantasy eller skräck. Avsluta det där du hade på gång, eller kolla i byrålådan om du har något användbart. Så här gör du:

1. Skicka tävlingsbidrag som ren text (s k ASCII; inga bifogade filer, t ex Word-filer) senast 2 sept till fantastiknovell@hotmail.com SAMT ahrvid@hotmail.com . Använd rubrik "tävlingsbidrag".
2. Noveller skall anknyta till science fiction, fantasy eller skräck. Man får skicka flera bidrag. Rekommenderad maxlängd 50 000 tecken (inkl blanksteg och skiljetecken). Språk svenska.
3. Vinnarna utses av en jury. Noveller som placerar sig på någon prisplats postas även på SKRIVA:s E-postlista.
4. Förstapris 999 kr. Andrapris 499 kr. Tredjepris 299 kr. Därutöver kan juryn dela ut hedersomnämnanden.

Vinnarna erhåller även den unika, nätsammanställda antologin Vildsint Skymningslandet.
SKRIVA är den äldsta aktiva E-postlistan för novellförfattare, startad 1997. (För att ansluta, maila skriva-request@freelists.org, med subject/ämnesrad: subscribe.) SKRIVA diskuterar skrivande, fantastik, litteratur och kultur, man kan posta och kommentera noveller, eller tjattra med skrivintresserade. Mer info på http://www.skriva.bravewriting.com. Novellmästarna är en ideell förening med syfte att främja novellkonsten.

--Ahrvid

Anonym sa...

Tack för en bra blogg! Många intressanta poster om skrivande. Tänkte bara tipsa om tidningen Skriva som är en nystartad tidning som handlar om just skrivande. Kanske intressant för dig? Kolla på www.tidningenskriva.se!

Översättning engelska sa...

Har inte kommit så långt ännu att jag törs tänka på att publicera mig trots att det är så mycket jag vill säga.
Vi för se om jag har tid (och törs) lite senare i livet.