måndag, mars 19, 2007

Slutet av historien skrivartävling i SVT

SVTs största skrivartävling någonsin. Eller en litterär dokusåpa? Slutet på historien startar i SVT2 onsdagen den 28 mars 2007. Boka in den kvällen!

Sex kända författare har skrivit var sin novell, men bara början. Slutet på historierna får den som vill författa. Författarna är; och deras Början på historien kan du ladda ner här (pdf-format):
- Jonas Hassen Khemiri
- Viveca Lärn
- Åsa Larsson
- Håkan Nesser
- Sara Kadefors och
- Johanne Hildebrandt

De halva novellerna presenteras för tittarna i programmet den 28 mars . Tittarna har sedan sex veckor (till den 16 maj 2007) på sig att färdigställa den berättelse de gillar mest. Därefter väljer en professionell jury ut tre finalister till varje berättelse. De tre utvalda finalisterna får sedan träffa "sin" respektive författare och diskutera sin avslutning på historien. Författaren väljer sen enväldigt vilket bidrag som vinner. De färdiga novellerna kommer att publiceras i en antologi som kommer ut till julen 2007. Hela processen filmas och arbetet presenteras i sex program i höst.

För att få vara mer krävs att du är bosatt i Sverige, är över 18 år, ditt slut på historien är på max 1200 ord och är beredd att vara med i TV förstås. På programmets hemsida kan du se vilka ytterligare regler som gäller och ladda hem anmälningsblankett.

Programmet bygger på BBC programmet End of Story.

Varmt lycka till!

1 kommentar:

S sa...

Kul, det där måste man ju försöka fördjupa sig i litegrann. :-)
Din sida artar sig ju bara mer och mer här.