torsdag, juni 12, 2008

Huller om buller

Omtryckningen av Norens bok har fått dras tillbaka. En mardröm.

Vissa sidor hamnade visst huller om buller. Det är ju inte lätt att se i en bok som saknar paginering även om de hävdar att det inte beror på det. Ska hålla extra koll på det. För jag själv skickade iväg fyra böcker a 386 sidor idag till tryckeriet. Vilket ger mig lite lätt ont i magen. Nu var det pdf-filer vilket ger en lite säkerhet att texten inte flödar om. Men sen är det upp till bokbindaren, och kontroll-läsning av tryckarken så att pagineringen hamnar rätt (så att inte jag drabbas av samma missöde).

Jag har råkat ut för det Norens bok råkat ut jag med. Det var en bok jag, tillsammans med en massa kursare på univeristet, skrev för massor av år sen och min första kontakt med branschen. I en del av upplagan var sidorna fel. Boken precis till release-partyt. Så det var att kolla igenom den snabbt. Innan pressen fick sina ex. Svettigt var det.

Expressen skriver om stackars förlaget. Jag skulle inte vilja vara i deras kläder nu. Har ju hänt även oss. En massa papper till återvinning och mycket pengar i förlust. För ett tag sen höll en av redaktörerna nästan på att hoppa i sjön. Som tur var är han äldre och rutinerad. Så han tog ett djuuuuuuuupt andetag och ringde kunden. Kunden har ju slutansvaret och BORDE ha kollat (men även vi). Det kommer säkert en dag då jag står där. Knack-knack-ta-i-trä. Inte i produktionen som gick iväg idag iallafall. För nu är de ansvariga bortresta så jag sitter själv med korret om det kommer nästa vecka. Provtryck är bra. Ska be en av mina kollegor att hjälpa mig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hjälp, blir nervös när jag bara hör talas om det...

Speja

puzzlan sa...

Som tur är drabbar det här ju sällan författaren - förutom förseningen.