torsdag, november 12, 2009

Fotoböcker är kul

Efter att agerat vimmelfotograf, på några tillställningar mitt dagliga arbete arrangerat under året. Så dokumenterar vi gärna dem i en fotobok.

Tidningen Kamera & Bild har ett test på nio leverantörer.

Vi har dock använt oss av iPhoto. Och är mycket nöjda.

Ett tips: Korrekturläs rubriker om du har sådana. En extra gång.

4 kommentarer:

Gunnar sa...

Visst är fotoböcker kul - jag satte samman en i InDesign och exporterde till PDF...en dag då jag var innerligt trött på annat skrivande.
Det gav mig en dags rolig avkoppling och så fick jag ett tillfälle till att använda de bilder jag tagit på våra vackra orkidéer...om du har lust att se resultatet så kan jag skicka en kopia (låt mig veta vilken email adress du önskar att jag använder)...men filen är ganska stor, nästan 4 MByte och bör helst öppnas i fullskärm-mode.
Ha det så bra och sköt om dig
En gamling i paradiset

Gunnar sa...

Jag får be om ursäkt Puzzlan, jag har ju redan skickat dig den eboken...men när jag läste ditt blogginlägg som skrev jag av bara farten...men du har alltså redan fått och kommenterat.
Ha det så bra och sköt om dig
Gamlingen som nog måste försöka träna upp mitt minne lite grann...:-)

puzzlan sa...

Och jag trodde du hade gjort en ny! Med dina otroligt vackra orkidéer.

Tänkte på dem i morse faktiskt. Då solen kom fram i morse och jag såg mig omkring i morgonrusningen – de häromvecken vackra gula höstlöven som fallit till marken, numera antagit en brun ton. Då tänkte jag på dig och dina blommor.

Fast en å annan ros finns kvar i rabatterna, som kontrast till julgranarna som som börjar pryda vår gatubild.

Gunnar sa...

Att göra en till fotobok med bilder på våra vackra orkidéer det blir nog verklighet...det kommer bara fler och fler blommor och jag fotograferar varenda en - bara igår blommade en stor Catleya och den doftar ljuvligt också...men jag har lite för mycket jobb just nu så det får bli "senare" det där med att sätta samman ännu en fotobok.
Dessutom så har jag börjat skriva en liten "family history" för att ge kommande generationer lite kunskap om deras anfäder...och jag har fått fram en hel del information som överraskat även mig...så det är roligt det också och något jag rekommenderar andra att göra också...dvs skriva ner det som hänt inom familjen. Mina barn älskar att höra/läsa historier om det de själva varit med om som små...även om de nu inte själva kommer ihåg det...men jag och frugan gör det...än så länge.
Ha det så bra och sköt om dig och de dina
Gamlingen