onsdag, januari 27, 2010

Och så var ett nytt steg taget på den digitala himmelen

iPad är här. Apple har lanserat sin nya mulitmediapryl.A4 format och färg, och om man har råd med 3G uppkoppling.

Undrar hur det går för de andra läsplattorna. Det är ett annat format.

Glädjande att det är ePub filformatet för böcker. Jag är med på det spåret. Börjar få grepp om det. Men det kommer bli lite knöligare att arbeta med bokdesign, men en utmaning med.

DN har en ambitiös artikel och ställer frågan om det nu är Tid för e-boken?

SvD skriver att iPad och Apple inte räddar förlagen, vem hade trott det? Säljs det fler böcker totalt, eller blir det bara ytterligare en väg för publikationen. Många böcker kommer behöva göras i fler olika versioner. Det blir inte billigare. Det är så klart toppen att ha fler olika möjligheter. För vissa typer av publikationer och företag som publicerar material och utbildning finns det ett behov. Och tidningar.

Tror priset måste ner rejält innan det blir ett måste för alla. Men den dagen kommer nog då vi har läsare av något slag men då kommer vi nog skratta nostalgiskt åt iPad och Kindle.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Älskar din blogg. Som blivande författare - eller om jag redan är en - så innehåller den ovärderliga tips.

Jag tänkte ge dig förslag på ett inlägg jag vet att i alla fall jag skulle uppskatta. Det vore roligt och användbart om du kunde göra en lista i bloggen på sidor och tidskrifter där opublicerade författare har möjlighet att skicka in noveller för publicering.

MVH Jimmy

puzzlan sa...

Tackar allra ödmjukast!

Jag ska försöka anta utmaningen även om det inte alls är något jag har koll på. Har någon läsare av bloggen tips så mottages det tacksamt. Jag är i fullgång med bokproduktion (och en massa annat).