måndag, augusti 04, 2008

Romanpristävling i Hemmets Journal

Läst ut alla noveller i de gamla veckotidningarna i sommarstugen och sugen på att skriva en egen?

Hemmets Journal har utlyst en nordisk tävling:

Vem kan vara med?
För att hitta det allra bästa i läsväg utlyser vi nu en tävling om Nordens bästa underhållningsroman. Vi vet att det finns många begåvade skribenter i Norden – både erkända författare och amatörförfattare som tidigare inte fått något publicerat. Tävlingen är öppen för alla. Det vi är på jakt efter är spännande och bra underhållning av högsta klass. De tre prisbelönta romanerna publiceras i alla tre länderna och når alltså ut till cirka 2 miljoner läsare!


Vad ska romanen handla om?
Vi vill ha en nyskriven roman med en kvinnlig huvudperson. Det är viktigt att romanen har en engagerande och spännande handling med trovärdiga huvudpersoner. Den måste också vara välskriven och fängslande och uppdelad i följetongsavsnitt. Läsarna ska bli så gripna av handlingen att de knappt kan vänta på nästa avsnitt. Manus ska vara oss tillhanda senast den 1 oktober 2008.

Var och när publiceras romanerna?
Vinnarromanerna kommer att användas som följetonger i Hemmets Journal samt norska och danska Hjemmet. Vi förbehåller oss rätten att köpa rättigheter till icke prisbelönta manus under en period på sex månader efter sista inlämningsdatum. Dessa romaner köps in för vanligt honorar. Icke använda manuskript returneras inte.
Du kan läsa mer om tävlingsreglerna här (pdf) eller läsa mer på HJ:s sida.


Fin fina prispengar

Första pris: 175 000 kr
Andra pris: 125 000 kr
Tredje pris: 100 000 kr

Skrivtips, tackar för tipset från Multimanus/Författarcoachen
via Ann Ljungberg och Orden runt.

Jag ska dock ägna hösten åt Photoshop och Grafisk Design. Dock så kommer det säkert komma en hel del Skrivtips när jag behöver pausa från studier. Sommaren har ägnats åt att läsa en hel del böcker. Pocketböcker - i olika genre.

Diskussioner hemma har förts.

För eller emot storpocket. Jag vill gärna ha tjocka böcker, liten och rätt kompakt text. Dock så förstår jag att det börjar finnas en läsande generation som börjar tycka att liten stil i böcker är rätt jobbigt att läsa.

Inga kommentarer: