fredag, februari 15, 2008

Ordet är fritt

Du har väl inte missat Ordet är fritt? (Glöm inte att klicka att tillåta pop-up fönster).

Månpocket i samarbete med......Dig?

Början är skriven. Fortsätt skriv på berättelsen. 360 har loggat in och skrivit. Hittills.

Lite väl komplicerat format på sajten, tycker jag. Svårbearbetat. (Går inte att kopiera text vad jag kan se för att själv "känna" på texten i pappersformat.

Men en kul ide!

Ett litet Skrivtips finns där med.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag är ofta inne på din blogg och botaniserar bland alla tips och hänvisningar. Tack! Tyvärr är jag lite lat och kommenterar sällan, men jag uppskattar verkligen dina inlägg.
Undrar om du kan hjälpa mig med en sak? Jag har skrivit en barnbok som ska ges ut till hösten och jag håller nu på med lite bildanvisningar till illustratören. Mina funderingar gäller bokomslaget som jag tror är oerhört viktigt. Har du skrivit något inlägg eller känner du till någon info, funderingar, kring hur man ska tänka vad gäller illustration till ettan? Hade varit finfint med ett sådant tips även om det inte gäller själva "skriveriet".
Speja

puzzlan sa...

Tips nummer ett, är om du har ett förlag med en formgivare. Att lyssna på vad de säger. Annars gå runt om titta på andra böcker. Om man illustrerar så är det nog viktigt att välja en illustration som representerar boken och förmedlar en känsla. Ögon är viktigt. Det lockar. Det är inte för inte som veckotidningarna gärna har en person som front. Väcka nyfikenhet med. Men titeln spelar ju roll med och hur man lägger text till illustrationen.

Vi brukar göra ett antal olika förslag och ha "vernissage". Sällan vi tycker lika. Men det är lättar att se och få känslor. Typsnitt tillsammans med illustrationen är nog så viktig.

Letade bland mina tips, men hittade inte. Så jag återkommer nog i veckan om jag hittar tipsen. Är i full fräs och letar bilder till böcker själv.

Anonym sa...

Tack ska du ha! Fick lite att tänka på plus att jag ska kolla in olika böcker och se vad som verkligen tilltalar. Väntar nyfiket på fler tips om du hittar några.
Speja