fredag, december 12, 2008

Läs boken! 23 filmer där boken var bättre

Artikel i Entertaiment Weekly med 23 filmer där de rekommenderar att vi läser boken istället för att ser på filmen. Men är det nästan inte alltid så? Att boken är bättre än filmen. I några fall så är filmen ungefär lika bra. Dock vet jag inte om jag sett en film där jag tycker filmen är bättre än boken. Säkert har jag nog inte läst den boken i såfall.

Även om en bok och film kan ha samma berättelse så är det ju trots allt två olika medier. Som ger olika upplevelse och synvinklar. En film kan bidra till att boken t o m blir bättre för att man får bilder till. Å andra sidan har man läst boken innan man ser filmen så är det lätt att bara sitta och jämföra sin egen bild mot bioduken (eller tevens).

2 kommentarer:

Angelica sa...

Jag har sett en film som jag tyckte var bättre än boken, och det var Eragon. Fast då tyckte jag ju inte att boken var någon riktig höjdare heller.

puzzlan sa...

Ja det kanske ska till en bok man inte tycker är så bra för att eventuellt uppskatta filmen.

Jag har varken sett eller läst Eragon. Dottern har gjort båda. Hon älskar boken, filmen var nog en av de första jag hörde henne uttala sig om var dålig.

Jag vet en film. Arn - första delen. Eller jag tycker filmen var ok - lite långa scener emellanåt. Boken har jag läst första sidorna ett par gånger och inte kommit vidare med. Även om det börjar klia lite i den ådran efter att ha varit i Jerusalem härom veckan och och gått på Sala-din street. Först lockar dock Arn film nummer två. Men jag har väntat till den kom på video.

Mer förslag. Det kan ju vara högst personligt och humörsmässigt med. :-)