torsdag, juli 19, 2007

Sommartid = skrivtid?

Mest sökta ordet på google senaste två månaderna som gör att besökare hittar till denna lilla håla på nätet är orden: novelltävling eller skrivartävling.

Det får mig att tro att sommartid är tid för de som drömmer att skriva kommande års hängemattebok. Skrivarkurser finns det ju en hel drös av att gå under sommaren, den ena på det mer exotiska stället än det andra. Massamedia skriver dock mest om att sommaren är tiden för hängmattan och pocketboken. Men det blir ju inga böcker om inte någon skriver. Brunner och Ranelid har ju aviserat (hotat?) att de ska lämna branschen, förstås finns det ett ordentligt OM i båda fallen så faran är nog inte så stor om nu någon tycker det vore världens undergång.

Staffan Söderblom, professor i litterär gestaltning vid Göteborgs universitet, intervjuas i dagens DN, Blick för nya författarskap, om tillväxten i branschen och kurser/utbildning inte är allt.

"- Jag tycker att de riktigt jävla bra författarna gör det Erik Rosenberg gör. De sätter på pränt det man inte visste fanns förrän det formulerades, säger Staffan Söderblom."

Författarcoachen Johanna tipsar om denna kurs som är online. På engelska. Läraren, Rosina Lippi, är romanförfattare. För oss som inte har tid (eller ekonomi) att åka iväg på skrivarkollo.

Inga kommentarer: