söndag, oktober 12, 2008

Magiska tal

Efter en liten beklagan från dottern som klagade över att hon inte hade något att läsa, "varken hemma eller i skolan". Så blev det en tur till city igår. "Klart ungen ska ha en bok". Vi väntar förstås på del tre och fortsättningen på Eragon, men det får nog bli till jul för denlär komma i november. Massor av tid att läsa innan. Dessutom så behövde vi röra på oss så jag var lättlurad att ta till bokhandlaren. Att läsa, skriva och sitta hela dagarna att producera böcker gör att att behovet av motion ökat drastiskt. Jag har börjat med ryggympa. Men behöver mer. En F&S dvd vore toppen. Särskilt som jag sa hej då till videon för ett par veckor sen. Och tränings-vhs ligger och dammar i väntan på att bli utburen till grovsoporna.

Enda det största är bäst. Så det vart Akademibokhandeln mitt i city. Klockan började dessutom bli mycket så alla andra var på väg att stänga. Dottern är stor fantasy-fantast och ju tjockare böcker desto bättre. Jag gick och funderade på Ken Follet som jag nämnt tidigare. Men denna höst så försöker jag koncentrera mig på form och böcker. Efter en hel del velande så blev det Marcus Gärdes bok Typografins Väg. Jag har redan en liten hatkärlek till boken. En historia jag trasslat med hela hösten. I affären vill jag inte ha den. Men så fort jag kommit hem så håller jag på att längta ihjäl mig. Jag kan inte bestämma mig ifall den är ful, bra, snobbig, berikande, ödmjuk. Udda är den nog bland alla andra designböcker och tidningar. Och det lockar mig. En hel del matnyttigt finns i boken för oss som arbetar med att få form på en bok. Hela boken utgår från gyllene snittet för bokdesing, så nu ska jag bli bättre på att göra grid-system. Jag gillar både matte (numera) och historia. Och det är boken rätt bra på. Även om Gärde nämner namn som om jag borde känna till dem - vilket jag inte gör. Nå förutom form på böcker så fastnade jag för alla böcker med siffror i titeln. blev påmind idag när jag surfande förbi Dn och artikeln om Göran Häggs bok 1 001 böcker du måste läsa innan du dör. Det är bra med bokidéer. Men eftersom det finns miljoner av böcker så vore det ju fattig om alla bara läste dessa böcker. (De är säkert utmärkta böcker). Men man ska hinna med och se 501 Must Se Movies, besöka tusen platser, arbeta sig igenom http://www.bokrecensioner.se/9127082997 och lyssna igenom 1000 musikalbum. *puh*

För övrigt ägnades morgonen åt VanityFair, filmen. Vet inte hur många gånger jag försökt mig på boken. Men misslyckats. Men filmen kändes som den var en bra dörröppnare till boken.

Inga kommentarer: