tisdag, oktober 21, 2008

Läckberg under luppen

Prosapolisen i Dagens Nyheter gör idag nedslag på Camilla Läckbergs skrivande.

Jag har inte läst något av Läckberg. Men det är intressant att analysera och läsa analyser på andras skrivande för att utveckla sitt eget.

3 kommentarer:

Anonym sa...

För en författare är det av absolut vikt att ha en god kritiker som kan ta sig an ett manus, innan det skickas till förlaget. Om ingen sådan finns, måste förlaget ansvara för att någon detaljläser manuset. Uppenbarligen har Camilla Läckberg varken den ena eller andra och då blir det så här. Jag är glad över att prosapolisen finns. Vi behöver fler sådana, för att om möjligt förbättra kvalitén på dagens svenska skönlitteratur.

Anonym sa...

Ärendet lämnat till åklagare alltså och hamnar det i domstol lär påföljden inte bli något annat än livstid och miljonskadestånd. Läckberg är en käck tös men hon skriver rent uselt. Det goda hennes böcker fört med sig är att ett antal författaraspiranter har anledning att känna tillförsikt. Kan hon så kan alla.

Peggy sa...

Jag vet att mina kollegor redaktörerna sliter hårt. Författare är författare och inte så lätta att redigera alltid. Eller så kanske en del författare inte är redigerbara? Ändrar man i texterna går det som ändå upplevs som "det" förlorat? Eller så är det vinstkrav (maskerat i tidsbrist), en dålig och/eller konflikträdd redaktör.

Det är kul att litteraturkritik tas upp i DN på lite lättsamt sätt.

Läckberg, kan jag ju inte uttala mig om efter som jag läst mer om henne än något av henne. Tycker hon är duktig som marknadaförare av sig och sitt författarskap. Hoppas hon tar lärdom om kritiken och utvecklar sitt skrivande. Verkar på hennes kritiker att det bara kan bli bättre?