fredag, november 16, 2007

Digitala böcker

Veckans ämne är självpublicering.

En annan sajt där man redan kan publicera sina alster är Digitala boken. Verkar som det bara blir böcker i pdf, format. Men det kanske är nya bokformatet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Pdf-filer är just sådana som tryckerierna använder som tryckunderlag. Har man sin bok i PDF-format kan man lämna in den till vilket print-on-demand-tryckeri som helst för tryck av 5, 100, 1000 eller hurmångasomhelst böcker

puzzlan sa...

Gäller att ha bra kvalitet, på pdf-en med. Jag skickar själv pdf till tryckerier. Det är inte alltid de vill ha pdf-er. Fast det blir gärna pdf och digitaltryck när det är bråttom, bråttom jobb. Dock, inte helt enkelt alltid. Inställningar för tryckprofiler och papperskvalitet kan vara sånt som påverkar slutresultatet. :-) Fast jag tycker det är jättebra att man relativt enkelt kan göra sin egen bok. Bra julklappstips.

Varning för färgen lila i tryckproduktioner, den blir inte alltid vad man tänkt sig.

Tror jag tänkte lite fel när jag skrev pdf format. Tänkte på att en hel del e-böcker är i A4-format. Vilket kan vara praktiskt, men i längden lite tråkigt. Så det blev nog lite snurrigt. Tack för att du hjälper mig att reda ut det. (Eller kanske det blev ännu snurrigare nu? )