onsdag, november 14, 2007

Mer från Vulkan

Vulkan.se är ju sorgligt stängd. Tycker inte om när man går ut med en sajt. Och man möts av en stängd dörr. En pressrelease åtminstone. Tack.

Såg att bloggaren Mats Strandberg är en som kommer ge ut sin bok via Vulkan.

---
Fyller på listan.
Marcus Birro

5 kommentarer:

Anonym sa...

De refuserades Youtube.
Print on demand är ju inget nytt, så exakt vad är nyheten med Vulkan?

Som jag förstår det finns ingen kvalitativ gallring, ingen redaktering och ingen marknadsföring.

Vem är målgruppen?
Stora egon - med små upplagor.

Anonym sa...

Tycker att det är det som är så skönt med hela projektet. Det är inte ett gäng allvetare som bestämmer vad som ska finnas på marknaden, utan man får tycka och tänka själv. Jag KAN få en tryckt pocket med ett verk som ingen annan än jag tycker är värt pappret det är tryckt på... och författaren kanske får en tia för besväret...

puzzlan sa...

TROR jag tycker det är en bra idé med. Hade gärna läst mer. Får nog ge mig till tåls. Kan inte se att det är så mycket nytt. Finns en del förlag som arbetar så här. Men kanske inte lika namnkunniga.

Och efter att ha precis gjort en hel hög med korrändringar i en bok som skulle till tryck, kan jag se vitsen med en redaktör. Men de kanske har en sån tjänst. Eller ska man redaktöra varandra? Som sagt jag fick nog mest frågor i huvudet. Och när jag möttes av en sajt som inte ens har pressmeddelande, syfte eller mål upplagt. Blev jag lite besviken. Men jag önskar dem lycka till. Vet någon något mer får ni gärna skriva!

Hanna sa...

SUCK!

Det förklarar nog varför jag inte fått böckerna jag beställde av dem.
Det är förstås roligare att vara "politiskt galen och out there" än det är att faktiskt jobba för att något skall fungera. Snacka går ju ... typ ...
Vilka problem som skulle dyka upp var ju totalt uppenbart, hade de inblandade pratat med EN enda person inom marknadsföring ... men det är så dags nu.
Idén var bra. Jag är besviken, och ledsen för alla de människor som lade upp manus hos dem och nu känner sig riktigt bortkastade.

puzzlan sa...

Vad tråkigt Hanna, vet inte vilka leveranstider de har. Men att komma igång precis innan jul tror jag skapar förväntningar att man ska hinna få böcker innan jul med. Vet inte hur de lyckas med det. (Om man nu inte köper en e-bok). Böcker är rätt priskänsliga. Undrar hur många som kommer få betalt. Även om jag tycker det är kul att många publicerar sig. Jag hoppas på fler kommenterer från användare. ;-)