onsdag, november 14, 2007

Revolution i bokbranschen......

Njaaaaa.......

Inget omstörtande eller revolutionerande. Men många små steg. Liksom att största tidningen idag är Aftonbladet på nätet. Så lär böcker finnas kvar. Men vägar till publicering ändras. Är faktiskt inte så länge sen det var blytyper, vilket blev enorma sättningamaskiner och idag pc (eller mac). Originalen kommer digitalt. Formgivaren gör inte längre bara skisser utan gör sättarens och orginalarens jobb med.

Med vi är och diskuterar hur framtiden kan komma och se ut, så hade DN följande artikel om Sigge Eklund och Linda Skugges projekt som slår upp dörrarna på fredag. En folkens sajt där alla kan skriva. Är ju inte så mycket nytt. Sourze har funnits i flera år. Sockerdricka får inte glömmas bort.

På "folkets sajt" kan alla skriva.

Sajten som INTE vill förknippas med ordet förlag, med där det kommer börja hända saker imorgon (den 15/11). Vulkan.se. Väntar och ser.

Världen ser inte riktigt ut som förr. Istället för att bli matade med information. Så söks information upp. Då gäller det att kunna konsten att man ska söka, hur man söker, källkritik. Är vi på väg bort mot att se helheter?

Först såg vi bara byn, sen kom världen in i våra liv genom medier och i framtiden kommer vi bara kunna allt ett par saker? Krigen blir inte om mark utan mot olika kulturyttringar. Eller kommer vi prata helt olika språk?

Uppdaterar lite:
Även DI har skrivit om projektet.

Inga kommentarer: