fredag, november 02, 2007

Erotik i pocket, bara för kvinnor

Det är ju trots allt fredag.

Erotikgengren verkar inte vara på topp. En outforskad marknad eller finns kanske inte läsare. Eller helt enklet svårt att skildra. Inte så mycket Tantsnusk i dagens chicklit litteratur som när jag växte upp och ordet Tantsnusk var etablerat?

Expressen har en artikel om den genren.

Själv rodnade jag mig igenom Auels Mammutjägarsvit i tonåren. Var ju inget jag läste på tunnelbanan. Så att grannen kunde misstänka att "nu läser hon det stycket". Det har hänt med andra böcker som jag inte visste skulle ha erotiska skildringar att man blivit överraskad. "Oj, här kan jag ju inte sitta och läsa om just det", och önskat mig ett bokomslag. Till och med Stieg Larssons Milleniumsvit, gjorde mig lite brydd ibland.

Det tråkiga med erotiska skildringar i böcker är att jag tycker att de bli rätt platta. Erotik är så mycket. Svårt att skildra, för det är samtidigt så allmängiltigt men väldigt personligt med. All erotik i mammutjägarna gjorde mig till slut trött. Även om man i verkligheten kan ha samma rutiner på ett ungefär och inte uppleva det som tråkigt alls, upplevde jag att det blev oerhört långrandigt i skildringarna av Auel. Kan inte vara lätt.

Om den genren inte är på topp här, var beror det på? Romantikgengren är ju inte heller så "fin". Böckerna står där i bokställen vid kassorna på stormarknaden. Egentligt är det ju konstigt att en av våra största drifter även i bokform ska hållas bakom lykta dörrar.

Deckare har ofta varit fyllda med lite erotik. Inga direkta mästerskildringar de heller.

Radion kanske inte är så dumt iallafall. Vart ju lite rabalder förut i augusti då P1 hade erotiska noveller mitt i natten. (Jag missade det).

2 kommentarer:

Anna sa...

Hej,
kanske de här novellerna kan väcka din lust...?
www.sextionian.com

puzzlan sa...

Inte min, men kanske andras...

Jag har dålig koll på erotik i böcker just nu. Fullt sysselsatt med faktaböcker. De kan ju handla om erotik förstås de med. Men just nu är det hela livet utan just den pusselbiten (försäkringar från vaggan till graven).